آخرین بروز رسانی: 10ام شهریور, 1401

تاریخچه نخ کنف

از تاریخچه نخ کنف چه می دانید؟

تاریچه نخ جوت یا نخ کنف / پیدایش نخ جوت یا همان کنف

جوت یک الیاف طبیعی است که به عنوان الیاف طلایی شناخته می شود. این یکی از ارزان ترین و قوی ترین الیاف طبیعی است و به عنوان الیاف آینده محسوب می شود. جوت تنها پس از پنبه در تولید الیاف نساجی در جهان رتبه دوم را دارد. هند، بنگلادش، چین و تایلند تولیدکنندگان اصلی جوت هستند. همچنین در جنوب غربی آسیا و برزیل تولید می شود. الیاف جوت به نام های پت، کوستا، نالیتا، بیملی یا مستا (کنف) نیز شناخته می شود.
جوت در 5000 سال گذشته برای استفاده در نساجی در هند رشد کرده است. تاریخ پیدایش آن به 3000 سال قبل از میلاد برمی گردد. اگرچه هند در آن زمان الیاف طبیعی دیگری مانند پنبه تولید می کرد، کنف الیاف اصلی نساجی این کشور بود. حتی پس از ظهور استعمار اروپا، تولید همچنان به رونق خود ادامه داد.

 

 

این کارخانه بعداً تبدیل به یک محصول عمده نقدی شد که به بودجه جنبش استعماری بریتانیا کمک کرد. در آن زمان، تولید الیاف گیاهی در مقیاس کامل در اسکاتلند نیز ادامه داشت. با این حال، بازار در هند بسیار بزرگتر بود. این امر منجر به مهاجرت بسیاری از تولیدکنندگان به هند شد. حتی پس از خروج بریتانیایی ها نیز بخش عمده ای از اقتصاد هند را تشکیل می داد.

تاریخچه نخ کنف

با این حال، در قرن بیستم، با تسخیر الیاف مصنوعی بازار، تقاضا برای الیاف جوت به شدت کاهش یافت. اما الیاف طبیعی در اوایل قرن بیست و یکم دوباره مورد تقاضا قرار گرفت و جوت بار دیگر بخش قدرتمندی از اقتصاد شد.
کنف معروف به مستا یا آمبری (گونه Hibiscus Cannabinus) نیز از انواع جوت محسوب می شود. در شبه قاره هند، تایلند، چین و آفریقا کشت می شود. دو نوع اصلی جوت، جوت سفید (Corchorus Capsularies) و جوت تیره یا توسا (Corchorus Olitorius) در هند، بنگلادش، تایلند، چین، کشورهای جنوب آسیا و برزیل رشد می‌کنند.
هند بزرگترین تولید کننده جوت در جهان است، در حالی که بنگلادش بزرگترین تولید کننده کنف خام است. کشت جوت در هند عمدتاً به ایالت های منطقه شرقی – بنگال غربی، بیهار، آسام، تریپورا، مگالایا، اوریسا و اوتار پرادش محدود می شود. نزدیک به 50 درصد کل تولید کنف خام در هند به تنهایی در بنگال غربی است.
در هند 4000000 خانواده در کشت کنف خام مشغول هستند. 76 کارخانه کنف در هند وجود دارد و نزدیک به 137679 نفر (اکتبر 2001) در این کارخانه ها مشغول به کار هستند. چندین هزار نفر دیگر در چندین کالای متنوع مرتبط با کنف مشغول هستند. هند نیز در تولید بذر کنف خود کافی است. بیش از 90 درصد بذرها توسط شرکت بذر دولتی آندرا پرادش و ماهاراشترا تولید می شود.
جوت به عنوان یک الیاف طبیعی دارای مزایای ذاتی بسیاری مانند لطافت، استحکام کششی بالا، کشش پذیری کم، مقاومت متوسط ​​در برابر حرارت و آتش و طول منگنه طولانی است. زیست تخریب پذیر و سازگار با محیط زیست است. مزایای زیادی نسبت به مواد مصنوعی دارد و از محیط زیست محافظت می کند و تعادل اکولوژیکی را حفظ می کند.